PORUKE

Varhelji: Zapadnom Balkanu je jedina budućnost da postanu dio EU

Varhelji je naglasio da bi ulazak zapadnog Balkna u EU značio novi veliki region gdje nema prepreka za putovanja, trgovinu i investiranje

Oliver Varhelji. agencije

Fu. M.

23.11.2020

Komesar EU za proširenje i politiku susjedstva Oliver Varhelji (Varheyi) ocijenio je danas da je i za Srbiju i za cijeli region zapadnog Balkana jedina budućnost da postanu dio EU, dio zajedničkog tržišta i evropskog sistema demokratije.

- Opredijeljeni smo da osiguramo bezbjednosti i prosperitet cijelog regiona i aktivni smo u davanju novog života angažmanu EU sa zapadnim Balkanom, kao i cijelom procesu proširenja - istakao je Varhelji.

On je na otvaranju online"Beogradskog ekonomskog foruma" rekao da je za EU proširenje na zapadni Balkan prioritet, posebno zbog činjenice da je region kroz historiju rijetko kada bio stabilan, prosperitetan i bezbjedan, prenosi Srna.

- Ovo je historijska mogućnost da se do toga dođe, a da lošu historiju ostavimo iza nas - rekao je Varhelji.

Varhelji je naglasio da bi ulazak zapadnog Balkna u EU značio novi veliki region gdje nema prepreka za putovanja, trgovinu i investiranje što bi, kako je ukazao, otvorilo ogromnu mogućnost za građene da žive bolji evropski život u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.