ZAGREB

Plenković: Zalagat ćemo se za prava Hrvata kao konstitutivnih naroda, prema duhu i slovu Dejtona

Sastanak je bio ugodan, kazao Plenković nbakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

Andrej Plenković. Screenshot

Fu. M.

23.11.2020

Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon što je održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković napokon su se sastali, nakon više sedmica prepucavanja. U 14 sati u Banskim dvorima je započela sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Mjesto i vrijeme održavanja te sjednice bilo je također predmet višesedmičnih prepucavanja.

Ipak, sastanak je, kaže Plenković, bio sjajan te je komentirao zaključke današnje sjednice.

- Usvojene su smjernice rada sigurnosno-obavještajnih agencija, data je i suglasnost suradnje s pojedinim službama nekih drugih zemalja što su službe predložile. Raspravljena je i situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu. Osuđen je onaj napad na Banske dvore 12. listopada. Konstatirano je i konsenzusom da je riječ o djelu s obilježjima terorizma, dakle vrlo jednoglasan zaključak. Raspravljene su i mjere koje treba poduzeti za smanjivanje radikalizacije u društvu' - komentirao je Plenković.

Konstatiran je i jednoglasno napor i zalaganje za prava Hrvata u BiH, a raspravljalo se i o aktualnom stanju zbog pandemije koronavirusa.

Kritika Milanovića, kaže Plenković nije bilo. ''Ta tema je apsolvirana. Sastanak je bio ugodan. Unaprijed je bio dogovoren red, tražili smo zajednički nazivnik, i rješavali smo točku po točku s dnevnog reda' - rekao je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.