RUMUNSKA JAVNOST U ŠOKU

Medicinska sestra i doktor imali seksualne odnose u Covid bolnici

Pored odjeljenja sa najtežim bolesnicima imali svoje "ljubavno gnijezdo"

Zaposleni su u Okružnoj bolnici u rumunskom gradu Targu Žiju. Agencija

Z. K.

25.11.2020

Rumunska javnost ostala je u šoku nakon saznanja da su doktor i medicinska sestra, zaposleni u covid bolnici, vodili ljubav unutar same ustanove tokom pauze za ručak.  Kako se navodi, medicinska sestra i doktor na intenzivnoj njezi bolnice koja se nalazi u covid sistemu imali su svoje "seanse" tokom oktobra, a sve se saznalo kada je neko anonimno obavijestio bolnicu, piše Aleph news.

Kako prenose mediji iz Rumunije, oni su se nalazili tokom pauza, ali i u radno vrijeme te su pored odjeljenja sa najtežim bolesnicima imali svoje "ljubavno gnijezdo". Dimitri Vienesku, direktor bolnice, rekao je da je zatražio istragu koja će trajati do 27. novembra, kada je posljednji rok da se navodi koje je bolnica dobila anonimno na imail adresu, pokažu kao istiniti ili lažni.

U anonimnom mejlu navedeno je da su njih dvoje pravili mini zabave tokom svojih susreta, piše portal 3minute. Prema podacima iz mejla koji je anonimno stigao na adresu bolnice, sve se izdešavalo u periodu od 19. do 26. oktobra ove godine.

Osim što su se viđali u bolnici, pored pacijenata koji se bore za život, par je zajedno provodio dane i noći u hotelu pored bolnice, gdje su stacionirani zaposleni ove ustanove tokom COVID-19 režima rada.  Medicinski radnici čija imena nisu navedena, zaposleni su u Okružnoj bolnici u rumunskom gradu Targu Žiju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.