PREGOVORI S RUSIJOM

Ministrica odbrane: Njemačka mora nastaviti ulagati u vojsku

Karenbauer je naglasila da njemačke vlasti treba da pregovaraju sa baltičkim zemljama, Švedskom, kao i zemljama centralne i istočne Evrope

Fu. M.

Anegret Kramp Karenbauer

Foto: AGENCIJE


Njemačka mora da nastavi sa trošenjem za vojsku kako bi mogla sa položaja moći da pregovara sa Rusijom, izjavila je njemačka ministrica odbrane Anegret Kramp Karenbauer (Annegret Kramp-Karrenbauer).

Ona je njemačkim poslanicima rekla da Rusija predstavlja sve eksplicitniju vojnu prijetnju time što modernizuje svoje oružane snage.

- Činjenica je da je Rusija dosta uložila u modernizovanje svojih oružanih snaga, tako da sada imaju nove vrste oružja i prijetnja je postala eksplicitnija - istakla je Karenbauer na pitanje da objasni praktičnost velikih troškova u budžetu NATO-a u vrijeme pandemije koronavirusa.

Karenbauer je naglasila da njemačke vlasti treba da pregovaraju sa baltičkim zemljama, Švedskom, kao i zemljama centralne i istočne Evrope u vezi sa navodnom prijetnjom Rusije.

- Ukoliko želimo da započnemo razgovore o razoružavanju sa pozicije moći, moramo ojačati naš položaj. To je uvijek bio dobar, tradicionalan stav njemačke spoljne politike i tako mora ostati u budućnosti - dodala je.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na