ZBOG PANDEMIJE

Kompanija "Walt Disney" otpušta 32.000 radnika

"Diznilend" u Parizu ponovo je zatvoren krajem prošlog mjeseca, kada je Francuska proglasila novu blokadu u borbi protiv drugog talasa epidemije

A. J. / Srna

Zabavni parkovi zatvoreni su i u Floridi, a oni izvan SAD otvoreni su ranije ove godine uz primjenu striktnih mjera

Foto: Ilustracija


Kompanija "Walt Disney" saopćila je da će otpustiti 32.000 radnika, prvenstveno u tematskim parkovima, što je povećanje u odnosu na 28.000, koliko je najavljeno u septembru, zbog ograničenog broja posjetilaca usljed pandemije koronavirusa.

Otkazi će biti uručeni u prvoj polovini 2021. godine, navodi kompanija u dokumentu koji je predat Komisiji za vrijednosne papire i berzu.

"Disney" je ranije ovog mjeseca saopćio da će umanjiti broj zaposlenih u tematskom parku u južnoj Kaliforniji zbog neizvjesnosti u vezi sa time da li će vlasti dozvoliti otvaranje ovog centra.

Zabavni parkovi zatvoreni su i u Floridi, a oni izvan SAD otvoreni su ranije ove godine uz primjenu striktnih mjera držanja razmaka, testiranja i korištenja maski.

"Diznilend" u Parizu ponovo je zatvoren krajem prošlog mjeseca, kada je Francuska proglasila novu blokadu u borbi protiv drugog talasa epidemije.

Tematski parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju i dalje su otvoreni.

Kompanija je potvrdila da ranije najavljeni otkazi spadaju u novi objavljeni broj.

Više o temi Diznilend

Više o:

Diznilend Pariz
NA VRH

Podijeli članak na