ZBOG PANDEMIJE

Kompanija "Walt Disney" otpušta 32.000 radnika

"Diznilend" u Parizu ponovo je zatvoren krajem prošlog mjeseca, kada je Francuska proglasila novu blokadu u borbi protiv drugog talasa epidemije

Zabavni parkovi zatvoreni su i u Floridi, a oni izvan SAD otvoreni su ranije ove godine uz primjenu striktnih mjera. Ilustracija

A. J. / Srna

26.11.2020

Kompanija "Walt Disney" saopćila je da će otpustiti 32.000 radnika, prvenstveno u tematskim parkovima, što je povećanje u odnosu na 28.000, koliko je najavljeno u septembru, zbog ograničenog broja posjetilaca usljed pandemije koronavirusa.


Otkazi će biti uručeni u prvoj polovini 2021. godine, navodi kompanija u dokumentu koji je predat Komisiji za vrijednosne papire i berzu.


"Disney" je ranije ovog mjeseca saopćio da će umanjiti broj zaposlenih u tematskom parku u južnoj Kaliforniji zbog neizvjesnosti u vezi sa time da li će vlasti dozvoliti otvaranje ovog centra.

Zabavni parkovi zatvoreni su i u Floridi, a oni izvan SAD otvoreni su ranije ove godine uz primjenu striktnih mjera držanja razmaka, testiranja i korištenja maski.


"Diznilend" u Parizu ponovo je zatvoren krajem prošlog mjeseca, kada je Francuska proglasila novu blokadu u borbi protiv drugog talasa epidemije.


Tematski parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju i dalje su otvoreni.


Kompanija je potvrdila da ranije najavljeni otkazi spadaju u novi objavljeni broj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.