KRAJ NADANJA

Savezni Sud odbacio tužbu Trampovog tima za Pensilvaniju

Predsjednikov štab žalio se na presudu prošlog vikenda kada je sud odbacio njihovu tužbu presudivši da ne može biti izmjenjena i dopunjena i uporedivši je sa "Frankenštajnovim čudovištem"

Tramp izgubio izbore. Arhiv

G. M. / ATV

27.11.2020

Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj štaba Donalda Trampa (Trump) da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji, presudivši da "tvrdnje nemaju utemeljenje u dokazima".

Vijeće sastavljeno od troje sudija Apelacionog suda za treći krug odbilo je zahtjev Trampovog štaba, koji je predvodio Rudi Đulijani (Rudy Giuliani), za izmjenu tužbe koja je prethodno odbijena, prenosi CNN.

- Tvrdnje štaba nemaju nikakvo utemljenje. Broj glasačkih listića koje oni konkretno osporavaju daleko je manji od 81.000 glasova razlike u pobjedi - napisale su sudije.

Predsjednikov štab žalio se na presudu prošlog vikenda kada je sud odbacio njihovu tužbu presudivši da ne može biti izmjenjena i dopunjena i uporedivši je sa "Frankenštajnovim čudovištem".

Podsjetimo, Trampov tim je dokazao da je u Pensilvaniji u razmacima stiglo 600.000 glasovao za Džoa Bajdena (Joe Biden), a samo 3.200 za Trampa, te je tako Bajden preokrenuo rezultat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.