ARGENTINA

Maradonin ljekar pod istragom zbog smrti velikana

Luke će se u toku dana, ili u ponedjeljak, pojaviti pred sudom gdje će odgovarati za nemar i propuste

Ljekar nije ispoštovao procedure. Agencije

G. M. / Blic

29.11.2020

Čovjek koji je o posljednjeg dana bio odgovoran za zdravlje legende Dijega Armanda Maradone, hirurg Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom tužilaštva zbog, kako su naveli argentinski mediji, nemara i propusta u liječenju fudbalskog velikana!

Kako prenosi Telegraf, istraga je pokrenuta nakon svjedočenja Maradoninih kćerki Dalme, Jane i Đanine, tužilaštvo je reagiralo nalogom za policiju da izvrši racije na dvije adrese na kojima Leopoldo Luke najčešće boravi - u klinici gdje radi i u kući.

Lokalni mediji javljaju da je čak 60 policajaca bilo angažirnao u ovoj akciji, na spomenute dvije lokacije, gdje su od Lukeu konfiskovana sva dokumenta koja bi mogla da posluže kao dokaz u istrazi.

Luke će se u toku dana, ili u ponedjeljak, pojaviti pred sudom gdje će odgovarati za nemar i propuste u procedurama poslije otpuštanja Maradone nakon operacije glave kojom je on lično rukovodio u klinici u Buenos Ajresu.

Luku se stavlja na teret da nije sproveo sve potrebne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, da je njegov nemar i doveo do toga da Dijego nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć kada mu je pozlilo.

Tužilaštvu će kao dokaz poslužiti i poziv Lukea hitnoj pomoći kada mu je javljeno da je Maradoni loše. Kako je prije dva dana objavio argentinski portal “El Dia”, tokom kratkog razgovora Luke sagovorniku iz hitne pomoći nije pomenuo da je hitna intrvencija potrebna Dijegu Maradoni nego muškarcu od 60 godina.

Leopoldo Luke nije bio uz Maradonu u trenutku smrti velikana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.