PLOVIO NOĆU

Američka obalna straža pronašla izgubljenog moreplovca

Nestanak moreplovca u subotu je prijavio član marine

Stjuart Bi. TWITTER

Fu. M.

30.11.2020

Nestali moreplovac Stjuart Bi (Stuart Bee, 62) pronađen je u nedjelju u vodama američke savezne države Floride, piše CNN.

Američka obalna straža u nedjelju je objavila da je 225 metara dugački brod "Angeles Bee" pronađen na udaljenosti od 138 kilometara od istočne obale te savezne države kako se drži za pramac svog gotovo 10 metara dugački brod "Stingray" koji je praktički cijeli potonuo.

Bi je marinu "Cape" u Port Canaveralu bio napustio u petak u 16 sati. Nestanak moreplovca u subotu je prijavio član marine koji je rekao da Bi inače ne plovi noću.

#MustSee: Stuart Bee was recovered by the 225-meter motor vessel, #Angeles. The crew spotted the man clinging to the bow...

Objavljuje U.S. Coast Guard SoutheastNedjelja, 29. studenoga 2020.

- Spašavanje života na moru naš je poziv. Ovo je zaista nevjerojatan ishod koji pokazuje povezanost svih moreplovaca i naše zajednice - rekao je kapetan Mark Vlaun, zapovjednik sektora "Jacksonville" Američke obalne straže.

Obalna straža rekla je da je na lice mjesta poslala avion C-130 Hercules te da je brodove u blizini obavijestila o Bijevoj situaciji.

U potrazi su pomogli i radnici Granične policije te carine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.