PODGORICA

Danas počinje trodnevna sjednica Skupštine Crne Gore, bira se nova vlada

U sali će, tokom ovog trodnevnog zasjedanja, moći da bude najviše 30 poslanika, osim kada se glasa - i tada će u sali biti svi

Skupštinas Crne Gore. RTCG

Fu. M.

2.12.2020

Tri mjeseca od izbora Skupština Crne Gore danas će dočekati poslanike, na sjednici, na kojoj će se glasati o programu i sastavu 42. crnogorske Vlade.

U parlamentu kažu da su tehnički kapaciteti u plenarnoj sali poboljšani, a zbog velikog interesiranja poslanika za raspravu, dogovoreno je da sjednica traje tri dana.

Ekspoze i sastav vlade, mandatar Zdravko Krivokapić poslanicima je dostavio u ponedjeljak, a predstavit će ga i danas na početku sjednice.

Dogovoreno je da potom predsjednici poslaničkih klubova imaju uvodna izlaganja po 10 minuta, bez prava na komentare ili replike.

Nakon toga, također po 10 minuta, poslanici imaju pravo da govore o predloženom programu i sastavu vlade, s tim što će u tom dijelu biti omogućene replike i komentari.

Mandatar u tom dijelu ima pravo da odgovori na svako izlaganje, ili da to učini u završnoj riječi.

Nova vlada birat će se usred epidemije koronavirusa, pa će i to zasjedanje proteći uz sve epidemiološke mjere.

U sali će, tokom ovog trodnevnog zasjedanja, moći da bude najviše 30 poslanika, osim kada se glasa - i tada će u sali biti svi.

Ostali poslanici na svoj red će čekati u poslaničkim klubovima. Predviđeno je da se prvog dana radi od 12 do 20 sati, drugog od 11 do 19 i trećeg od 11 do kada bude potrebno.

Prije sednice, predsjednik parlamenta Aleksa Bečić primit će Krivokapića, a poziv na sjednicu upućen je i predsjedniku države Mili Đukanoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.