SJEDINJENE DRŽAVE

Trampova kćerka Ivanka ispitana zbog zloupotrebe sredstava za inauguraciju

Tvrdi se da je u jednom slučaju neprofitna organizacija platila više od 300.000 dolara za održavanje privatnog prijema u hotelu "Trump"

Donald i Ivanka Tramp. Agencije

Fu. M.

3.12.2020

Ivanka Tramp (Trump), kćerka i savjetnica američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump), ove sedmice ispitana je pod zakletvom u sklopu građanske tužbe zbog zloupotrebe sredstava za Trampovu inauguraciju prije četiri godine.

Ured državnog tužitelja Distrikta Kolumbija objavio je u utorak u sudskom spisu da se svjedočenje dogodilo tog dana.

U tužbi iz januara ove godine stoji da je došlo do zloupotrebe neprofitnih fondova s ciljem obogaćivanja porodice Tramp, a u što je bilo uključeno Trampovo nekretninsko poslovanje, kao i drugi subjekti.

Prema tužbi, neprofitna korporacija koja je oslobođena plaćanja poreza, imena 58. predsjednički inauguracijski odbor, u koordinaciji sa porodicom Tramp uvelike je preplatila prostor za događanja u hotelu "Trump International" u Vašingtonu.

Tvrdi se da je u jednom slučaju neprofitna organizacija platila više od 300.000 dolara za održavanje privatnog prijema u hotelu "Trump" za predsjednikovo troje najstarije djece - Donalda mlađeg, Ivanku i Erika - a na večer Trampove inauguracije 20. januara 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.