TOKOM SJEDNICE

Konzervativcu iz Litvanije u kadar uletio razgolićeni muškarac

Odgovornost svakog člana parlamenta jest osigurati da se niko drugi ne pojavljuje u njihovu kućnom okruženju

Petras Gražulis. YouTube

Fu. M.

3.12.2020

Litvanski zastupnik Petras Gražulis, poznat po svojoj anti-LGBTQ+ retorici i protestima tokom parade ponosa u Viljnjusu, doživio je neugodnost tokom konferencijskog videopoziva tamošnjeg parlamentarnog Odbora za kulturu.

Tokom sastanka koji se prenosio uživo na YouTubeu na službenom kanalu litvanskog parlamenta, Gražulis je uključio kameru, a iza njega se nakratko pojavio muškarac golog torza. Garžulis je potom brzo svoju kameru ponovno ugasio.

- Odgovornost svakog člana parlamenta jest osigurati da se niko drugi ne pojavljuje u njihovu kućnom okruženju. Pitanje je zašto su uopće bili polugoli tokom radnog vremena. Naravno, moglo bi se reći da je to privatni život neke osobe, ali ta ista osoba bila je dio sastanka Seimasa (litvanskog parlamenta), a drugi ljudi, bez sumnje, mogu utjecati na odluke zastupnika i predstavljati opasnost za integritet političara - komentirao je Vytautas Juozapaitis, predsjednik parlamentarnog odbora.

On je dodao da on nije primijetio razgolićenog muškarca iza Gražulisa.


- Vjerojatno je to bio član oporodice koji je pomagao Gražulisu spojiti se na videosastanak, možda je imao tehničkih problema - zaključio je Juozapaitis, prenosi LRT.lt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.