ZAGREB

Organizirali ilegalni party pa onda mučili mladića

Sumnja da su osumnjičene osobe počinile navedena krivična djela potvrđena je provedenom pretragom u Koturaškoj ulici u prostorijama udruženja

Velika policijska akcija. Index

Fu. M.

11.12.2020

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, 25-godišnjakinjom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela Protupravno oduzimanje slobode i Razbojništvo na štetu 20-godišnjaka.

Sumnja se da su od 29. do 30. novembra u Zagrebu u Koturaškoj ulici u prostorijama udruženja, protupravno, odnosno protiv njegove volje zadržali 20-godišnjaka zatvorenog u prostorijama navedenpg udruženja i na taj mu način ograničili slobodu kretanja, piše policija u saopćenju, prenosi Index.

Nadalje, tokom tog vremena, a nakon što im je osumnjičeni 40-godišnjak rekao da to učine, 25-godišnjakinja ga je nekoliko puta udarila drvenom palicom, a što je isto učinila i 42-godišnjakinja i to po cijelom tijelu.

Isto se tako sumnja da su ga sve tri osumnjičene osobe verbalno vrijeđale da bi mu 25-godišnjakinja, uz sve to i otuđila prijenosni računar.

Oštećenom je 20-godišnjaku, sumnja se, 40-godišnjak u više navrata uputio ozbiljne prijetnje po život s ciljem da se o tome što su mu činili ne dozna, što je kod njega izazvalo strah za život, piše policija.

Sumnja da su osumnjičene osobe počinile navedena krivična djela potvrđena je provedenom pretragom u Koturaškoj ulici u prostorijama udruženja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvještaj podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

- U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka. Istoj toj osobi oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož.

- Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem čl. 27. st. 2. i čl. 30. St. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena  manja količina marihuane i speeda te 42-godišnjakinjom kod koje je pronađena drobilica s marihuanom, a nad kojima će zbog tog policijski službenici s Trnja provest kriminalističko istraživanje - objavila je tada policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.