SUSRET S MIŠELOM

Premijer Crne Gore u prvoj posjeti Briselu

Crnogorski premijer je naglasio da je sa predsjednikom Evropskog vijeća razgovarao o briselskoj podršci na putu ka EU

Krivokapić i Mišel u Briselu. AFP

Fu. M.

15.12.2020

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić sastao se danas s predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel), gdje mu je ponovo potvrđena podrška evropskih institucija na crnogorskom putu ka Evropskoj uniji, prenosi RSE.

Crnogorski premijer je naglasio da je sa predsjednikom Evropskog vijeća razgovarao o briselskoj podršci na putu ka EU, i “težnji da Crna Gora bude 28 članica EU”.

Zdravko Krivokapić je rekao da je u ovom trenuktu najvažnije poboljšanje situacije oko vladavine prava.

- Ako ne promijenimo taj dio koji je nama teret oko vrata, onda teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku. Zato insistiranje na poglavljima 23 i 24, a to prevashodno se misli na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kao i preporod pravosuđa i tužilaštva, koji bi omogućio da se ono što smo zacrtali kao mjeru u ekspozeu "Pravda za sve", upravo i desi - izjavio je Krivokapić novinarima nakon susreta sa Mišelom.

Predsjednik Evropskog vijeća je na društvenim mrežama objavio da su bliske veze sa zemljama zapadnog Balkana presudne za EU, te da je Crna Gora ključni partner.

- Imate našu punu podršku za reforme koje vaša zemlja sprovodi -objavio je Mišel na Twitteru.

Kasnije u toku dana, Krivokapić će se sastati sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, a u srijedu i sa evropskim komesarem za proširenje, Oliverom Varheljijem (Varhelyiem) kao i predstavnicima belgijske vlade, navodi RSE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.