KORONAVIRUS

Četvrti talas korone u Hong Kongu: Bolnica postala žarište zaraze

Pacijent koji je pozitivan na kovid-19 zarazio je još sedam osoba

A. F.

Bolnica postala žarište virusa

Foto: AGENCIJE


Hong Kong, suočen s četvrtim talasom kovida-19, ulaže napore da spriječi širenje tog virusa, nakon što je jedna bolnica postala žarište zaraze.

Između 60 i 70 medicinskih radnika bolnice u hongkonškom naselju Kvun Tong, koji se smatraju bliskim kontaktima zaraženog pacijenta, su u karantinu, a 6.000 do 7.000 zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi trebalo bi da bude testirano, prenijeli su lokalni mediji. 

Pacijent koji je pozitivan na kovid-19 zarazio je još sedam osoba, čime je broj zaraženih iz tog klastera povećan na 19.

Vlasti  Hong Konga su takođe pojačale kontrolu zamrznute hrane u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, pošto vlasti kontinentalnog dijela Kine tvrde da su pronašle virus na ambalaži hrane iz uvoza.

U Hong Kongu su zdravstvene vlasti nedavno produžile vrijeme trajanja obaveznog karantina u hotelu sa 14 na 21 dan po dolasku u taj grad, a mjere društvenog distanciranja koje su na snazi odnose se, pored ostalog, na zabranu okupljanja više od dvije osobe, a objedovanje u ugostiteljskim objektima posle 18 časova je zabranjeno.

Više o:

Hong Kong Bolnice
NA VRH

Podijeli članak na