DEMOKRATE ODLUČNE

CNN: Glasanje o Trampovoj smjeni moguće već sljedeće sedmice

Znamo da imamo ograničeno vrijeme, ali znamo da je svaki dan kada je Donald Trump predsjednik Sjedinjenih Država dan velike opasnosti. Možemo koristiti proceduralne alate da brzo stavimo predmet za opoziv na glasanje, rekla je.

Klark: Znamo da je vrijeme ograničeno. Arhiv

T. L.

8.1.2021

Demokratska članica Predstavničkog doma Ketrin Klark (Katherine Clark), pomoćnica šefa Predstavničkog doma SAD rekla je da će se, ako se potpredsjednik Majk Pens (Mike Pence) i vlada ne pozovu na 25. amandman za uklanjanje predsjednika Trumpa s funkcije, zakonodavci brzo krenuti naprijed s opozivom, prenosi CNN.

- Donalda Trampa treba ukloniti s funkcije. I nastavit ćemo sa svim alatima koje moramo osigurati da se to dogodi kako bi zaštitili našu demokratiju - rekla je Klark za CNN.

Ona je navela da bi se o Trampovoj smjeni moglo glasati već sredinom sljedeće sedmice.

- Znamo da imamo ograničeno vrijeme, ali znamo da je svaki dan kada je Donald Trump predsjednik Sjedinjenih Država dan velike opasnosti. Možemo koristiti proceduralne alate da brzo stavimo predmet za opoziv na glasanje, rekla je.

"Vrlo je malo vjerojatno" da će Pense u ovom trenutku pozvati na 25. amandman, rekao je izvor blizak potpredsjedniku CNN-u.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.