POSLALI PISMO

Republikanci od Bajdena tražili da Pelosi ne nastavi sa opozivom Donalda Trampa

Drugi impičment, samo nekoliko dana prije nego što će predsjednik Tramp napustiti ured, nepotreban je koliko i zapaljiv, naveli su u pismu

N. Ajnadžić / CNN

10.1.2021

Republikanci poslali pismo Bajdenu. AFP

U subotu je sedam republikanskih članova Doma poslalo pismo novoizabranom predsjedniku SAD Džou Bajdenu (Joe Biden) tražeći od izabranog predsjednika da formalno zatraži da Pelosi ne nastavi impičment odnosno opoziv Donalda Trampa (Trump).

Ti su republikanci prethodno izdali zajedničku izjavu suprotstavljajući se prigovoru nekoliko njihovih republikanskih kolega protiv ovjere glasanja na Izbornom kolegijumu.

- Drugi impičment, samo nekoliko dana prije nego što će predsjednik Tramp napustiti ured, nepotreban je koliko i zapaljiv. Ovaj impičment potkopao bi vaš prioritet ujedinjenja Amerikanaca i predstavljao bi daljnju distrakciju za našu naciju u trenutku kada milioni naših sugrađana pate zbog pandemije i ekonomskih posljedica - navodi se u pismu.

Pismo su potpisali republikanski zastupnici Ken Bak (Buck) iz Kolorada, Tomas Mejsi (Thomas Massie) iz Kentakija, Tom Mekklintok (Tom McClintock) iz Kalifornije, Nensi Mejs (Nancy Mace) iz Južne Karoline, Čip Roj (Chip Roy) iz Teksasa, Keli Armstrong (Kelly Armstrong) iz Sjeverne Dakote i Majk Geladžr (Mike Gallagher) iz Viskonsina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.