SAOPĆENJE

Bošnjačka stranka: Da li je čestitka povodom dana tzv. Republike Srpske prozapadna politika nove Vlade?

Pitaju i da li je premijer upoznat sa odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je 9. januar proglasio neustavnim "praznikom"

Zdravko Krivokapić. Arhiv

E. T. / AntenaM

10.1.2021

Bošnjačka stranka izdala je saopćenje nakon ifnroamcija da je premijere Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao neustavni dan RS. 

- S obzirom na to da crnogorska javnost nije zvanično upoznata od kabineta premijera Zdravka Krivokapića da li je uputio čestitku povodom tzv. Dana Republike Srpske, pitamo javno premijera da li je tačno ono što je rekla Željka Cvijanović, ili je u pitanju nepostojeća čestitka?

Ako je istina, dobro bi bilo da neko premijeru objasni geografiju BiH i to da je RS manji entitet države Bosne i Hercegovine i da kao takva nema međunarodni subjektivitet - navode iz BS-a.

Pitaju i da li je premijer upoznat sa odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je 9. januar proglasio neustavnim "praznikom".

- Ako je premijer zaista čestitao dan ovog teritorijalnog entiteta unutar međunarodno priznate BiH, da li je to najavljena prozapadna politika nove Vlade - navode u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.