TRAGEDIJA

Posljednja poruka majke s djecom prije nego što se srušio avion: Sada idemo kući

Njezin brat Irfansyah Riyanto kazao je kako je porodica namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas

Ratih Windania objavila je selfi sa svoje troje djece nakon što su ušli u avion. Instagram

A. Čengić / Dailymail

10.1.2021

Na društvenim mrežama pojavile su se potresne posljednje poruke putnika aviona koji se jučer srušio kod Džakarte samo nekoliko minuta nakon polijetanja.

Boeing B737-500 izgubio se na visini skoro 3.000 metara u manje od 60 sekundi. Lokalni stanovnici su kazali kako su čuli dvije eksplozije.

Soerjanto Tjahjanto, voditelj indonezijske Agencije za sigurnost prometa, rekao je da su vlasti u moru pronašle dvije crne kutije i da ronioci sada pokušavaju doći do njih, piše Dailymail. 

Slikala se sa svojom djecom

Ratih Windania objavila je selfi sa svoje troje djece nakon što su ušli u avion.

Zbogom, obitelji. Sada idemo kući - napisala je. 

Njezin brat Irfansyah Riyanto kazao je kako je porodica namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas. Njegova sestra i njezino dvoje djece vraćali su se s trotjednog odmora, piše Daily Mail. 

Ratih Windania objavila je selfi sa svoje troje djece nakon što su ušli u avion. Instagram

- Ja sam ih odvezao do zračne luke, pomogao oko prtljage i prijave. Još uvijek ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo - kazao je Irfansyah.

Brat kopilota Diega Mamahita je policiji predao uzorak krvi kako bi pomogao pri identifikaciji.

Vjerujem da je moj mlađi brat preživio, ovo je samo formalnost. Diego je dobar čovjek, još uvijek vjerujemo da je preživio - kazao je Chris Mamahit. 

Diego je na svom LinkedIn profilu napisao: "Stvarno volim letjeti." 


Nazvala me putem WhatsAppa, smijala se

Panca Widiya Nursanti, nastavnica u srednjoj školi u Pontianaku, vraćala se nakon odmora u svom rodnom gradu Tegalu. Njezin suprug Rafiq Yusuf Al Idrus je ispričao kako je izgledao zadnji razgovor s njom. 

Šalio sam se i rekao da ćemo nešto pojesti zajedno kada se vrati u Pontianak. Nazvala me putem WhatsAppa, smijala se. Već se ukrcala u avion i rekla je da vremenski uvjeti nisu baš dobri. Rekao sam joj da se moli - kazao je Yusuf Al Idrus. 

Spasilačke ekipe su u moru pronašle dijelove tijela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi, pipe Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.