SJEDINJENE DRŽAVE

Preminuo još jedan čuvar Kapitola, policija nije objavila uzrok smrti

Policajac Libengud je bio patriota koji je posvetio svoj život odbrani Kapitola i zaštiti svih koji služe, rade i posećuju ovaj hram naše demokratije, rekla Pelosi

Libengud nije bio na dužnosti tokom protesta 6. januara. AFP

A. J. / RTS

11.1.2021

Američke vlasti saopćile su da je preminuo još jedan policajac zadužen za čuvanje Kapitola. Iako se napominje da tokom protesta pristalica Donalda Trampa (Trump) nije bio na dužnosti, nije objelodanjen uzrok smrti.

Policija Kapitola objavila je da je preminuo još jedan policajac zadužen za čuvanje Kongresa –Hauard Libengud, star 51 godinu, javlja Politiko.

Dodaje se da Libengud nije bio na dužnosti tokom protesta 6. januara, kada je došlo do upada pristalica Donalda Trampa u Kongres i kada su poginule četiri osobe, a desetine policajaca ranjeno.


- Policajac Libengud je bio patriota koji je posvetio svoj život odbrani Kapitola i zaštiti svih koji služe, rade i posećuju ovaj hram naše demokratije -  rekla je predsednica Donjeg doma Kongresa Nensi (Nancy) Pelosi.

Do smrti Libenguda je došlo nekoliko dana nakon što je, također policajac Kapitola, Brajan Siknik preminuo od povreda koje je zadobio u sukobu sa demonstrantima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.