JAVNOST ZGROŽENA

Bračni par Makron samo na cvijeće tokom pandemije potrošio 600.000 eura

U septembru je objavljeno da je nedavno uređenje Zlatne sobe u Jelisejskoj palači koštalo 927.000 eura

Rasipništvo Makronovih. Agencije

F. Mustafić

11.1.2021

Francuski predsjednik Emanuel Macron (Emmanuel Macron) i njegova supruga Brižit (Brigitte) na meti su kritika nakon što je u javnost izašla informacija o tome da su tokom pandemije na cvijeće potrošili gotovo 600.000 eura, javlja Daily mail.

Politička publikacija Politis otkrila je da je predsjednički par prošle godine toliko potrošio na cvijeće za Jelisejsku palaču, svoju službenu rezidenciju u Parizu.

To znači da je njihov budžet za cvijeće gotovo pet puta veći od budžeta njihovih prethodnika Fransoa Olanda (Francois Hollande) i Nikolasa Sarkozija (Nicolas Sarkozy).

Emanuel Makron sa suprigom Bridžit. Agencije

Francuska javnost je šokirana potrošnjom predsjednika (43) i njegove supruge (67) u trenutku kad se zemlja teško oporavlja od financijskih posljedica pandemije koronavirusa. Makronova vlada je za ekonomski oporavak obećala 100 milijardi eura.

Politis otkriva da je Jelisejska palača potrošila gotovo 20.000 na biljke, još toliko na orhideje, nešto više od 30.000 na zelenilo te još 398.000 na rezano cvijeće za bukete.

Podsjetimo, u septembru je objavljeno da je nedavno uređenje Zlatne sobe u Jelisejskoj palači koštalo 927.000 eura, što su većinom financirali francuski porezni obveznici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.