FBI TVRDI

Naoružana skupina prijeti pobunom u svim američkim državama

Upozorili su da, ako Kongres pokuša opozvati predsjednika SAD uz pomoć 25. amandmana Ustava, doći će do goleme pobune - navodi se u dokumentu FBI-ja

Upad demostranata u Kapitol prošle sedmice. AFP

Index.hr

11.1.2021

Naoružana skupina prijeti upadom u zgradu Kapitola u Vašingtonu, a slične akcije planiraju u svim ostalim saveznim državama.

Kako je na Twitteru objavio istraživački novinar ABC Newsa, Eron Keterski (Aaron Katersky), u dokumentu FBI-ja do kojeg je došao piše kako je FBI "dobio informaciju o identificiranoj naoružanoj skupini koja planira putovanje u Vašington 16. januara".

- Upozorili su da, ako Kongres pokuša opozvati predsjednika SAD uz pomoć 25. amandmana Ustava, doći će do goleme pobune - navodi se u dokumentu FBI-ja.


Također, u dokumentu se navodi da ta naoružana skupina poziva na "upade u državne, lokalne i federalne vladine urede i administrativne zgrade u slučaju da se Trampa (Trump) opozove prije inauguracije".

- Protesti naoružanih skupina se planiraju ispred svih 50 zgrada državnih parlamenata od 16. do 20. januara, te pred Kapitolom od 17. do 20. januara - stoji u FBI-jevom dokumentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.