IMAO I PORUKU ZA BAJDENA

Tramp: 25. amandman za mene ne predstavlja rizik

Sloboda izražavanja napadnuta kao nikada prije, rekao je Tramp komentirajući to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile

Tramp ponovio kako poziva na "umjerenost". AFP

A. J. / Anadolija

12.1.2021

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je kako ga ne zabrinjava 25. amandman, koji omogućava njegovu smjenu i o kojem se uveliko govori nakon prošlosedmičnih nereda u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), javlja Anadolija.


Tokom posjete saveznoj državi Teksas, Tramp je posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju.


Tokom obraćanja prokomentarisao je i to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile, a rekao je kako je "sloboda izražavanja napadnuta kao nikada prije."


Osvrnuvši se i na rasprave oko 25. amandmana, koji dopušta potpredsjedniku da smijeni predsjednika ako nije u stanju da obnaša dužnost, Tramp je poručio:


- 25. amandman za mene predstavlja nula rizika. Ali ova će se stavka vratiti negativno na Džoa Bajdena (Joe Biden) i Bajdenovu administraciju. Bajden, pazi koje su tvoje želje.




Posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici. AFP


Ponovio je kako poziva na "umjerenost".


- Sada je vrijeme za oporavak naše zemlje. Sada je vrijeme za mir i spokoj - rekao je Tramp.


Reagovao je i na upad u zgradu Kongresa.


- Prošle srijede, milioni građana vidjeli su upad u američki Kongres i lutanje njegovim hodnicima. Kao što sam uvijek govorio tokom svog mandata, mislim da bismo trebali poštivati ​​američku historiju i tradiciju. Razlog zašto smo danas ovdje jeste još jednom naglasiti da moramo štititi vladavinu zakona i podržavati naše sigurnosne snage u Americi - naveo je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.