NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK

Bajden traži da Senat uz opoziv nastavi raditi na drugim urgentnim pitanjima

Previše je naših američkih kolega patilo tokom protekle godine da bi se odlagalo rješenje tako važnog posla, kazao je Bajden.

Fena

Džo Bajden

Foto: AFP


Novoizabrani predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) zatražio je od Senata da nastavi raditi na prioritetnim pitanjima zajedno s procesom opoziva aktuelnog predsjednika Donalda Trampa (Trump).

- Ovoj naciji prijete smrtonosni virus i nesigurna ekonomija - rekao je Bajden, prenosi CNN.

Bajden je izrazio nadu da će vodstvo Senata pronaći način da provede svoje ustavne odgovornosti u vezi s opozivom, rješavajući istovremeno urgentna pitanja za naciju.

Iako nije iznio svoj stav ni na koji način, Bajden je izjavio da je predsjednik potaknuo nasilje na Kapitolu, rekavši da su ga "izvršili politički ekstremisti i domaći teroristi, koje je na ovo nasilje potaknuo predsjednik Tramp".

- Od imenovanja na ključnim pozicijama kao što su sekretari za nacionalnu sigurnost, državu, odbranu, trezor i direktor Nacionalne obavještajne službe, do uspostavljanja programa vakcinacije i ponovnog pokretanja naše ekonomije. Previše je naših američkih kolega patilo tokom protekle godine da bi se odlagalo rješenje tako važnog posla – kazao je Bajden. 

Više o temi Joe Biden

REAKCIJA NA IZJAVE
Čolak: Mesić je plaćeni bošnjački lobista
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na