JEZIVI DETALJI

Zločin u porodici Perinović zaprepastio Australiju, majka ubila troje djece pa presudila sebi

Istražitelji Odjela za ubistva formirali su preliminarno mišljenje da je 42-godišnjakinja odgovorna za sve četiri smrti

Tragedija zaprepastila Australiju. Agencije

Fu. M. / Jutarnji list

15.1.2021

Strašna tragedija dogodila se u australskom gradu Melburnu gdje je majka hrvatskih korijena, kako se čini, usmrtila svoje troje djece pa presudila i sebi, piše portal "News.com.au".

Tijela Keti Perinović (Katie Perinovic), njezine dvije kćerke Kler (Claire, 7) i En (Anne, 5) i sina Metjua (Matthew, 3) otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tulamarinu, u sjevernom predgrađu grada.

Ubistva šokirala zajednicu

Njezin suprug Tomislav (48) pozvao je hitnu pomoć, a policija ga je ispitala prije nego što je pušten bez optužbe.

- Istražitelji ne vjeruju da je 48-godišnjak bio umiješan u incident, a policija ne traži nikoga dalje u vezi s ovim slučajem - rekla je policija danas poslijepodne.

Istražitelji Odjela za ubistva formirali su preliminarno mišljenje da je 42-godišnjakinja odgovorna za sve četiri smrti, a po završetku njihove istrage, izvještaj će biti dostavljen na razmatranje mrtvozorniku, prenosi "Jutarnji list".

Majka je bila povučenija nego inače

Susjedi kažu da je Keti, prije nego je ubila svoje troje djece i sebi oduzela život, naglo je napustila posao i bila je posebno povučena u mjesecima prije ubistava.

Porodična prijateljica Meri Grovs (Marie Groves) rekla je Herald Sunu da ju je strašna tragedija shrvala: 'Ne mogu vjerovati - ta djeca...'

Na nedavnoj rođendanskoj zabavi za kćerku gospođe Grovs, Perinović je bila 'neobično povučena i tiha'.

- 29. novembra praktički sam je natjerala da dođe s djecom proslaviti rođendan moje kćeri. Bila je tamo samo kratko vrijeme... njezine dvije starije djevojčice bile su vrlo slične mojim mlađim kćerima, čavrljale su i smijale se - tipične sedmogodišnjakinje, bile su prekrasna djeca. Tog dana činilo se da je bila pomalo povučena - to nije bilo uobičajeno - bila je vrlo tiha... Sad kad o tome razmišljam, možda je to bio znak? - kazala je Grovs.

Istražitelji na terenu. Agencije

Groves, koja je bila bliska s pokojnom Keti i čija su se djeca družila s djecom Perinovićevih, rekla je da je susjeda posljednji put Keti vidjela prije Božića, kada se također činila 'nešto tišom nego inače'.

I drugi susjedi su rekli da su Katie Perinović zadnji put vidjeli u srijedu - manje od 24 sata prije nego što će ona i njezino troje djece biti pronađeni mrtvi - kad im je donijela vreću šljiva na vrata.

Danijel Šembri (Daniel Schembri) je rekao da mu se srce slama kad pomisli na troje djece koja su im poželjela sretnu novu godinu, jedući lizalice, prije samo dvije sedmice.

Napustila je posao

Bivši kolege Keti Perinović, koja je radila kao fizioterapeutkinja, rekli su Herald Sun-u da su shrvani viješću o strašnoj tragediji.

Kažu da je neočekivano napustila kliniku za fizioterapiju Glenroy prije otprilike tri mjeseca.

Vršilac dužnosti zamjenika policijskog načelnika Robert Hil (Hill) rekao je da će policija raditi na podršci obiteljima pogođenih tragedijom i osigurati da dobiju pomoć koja im je potrebna.

Istražitelji na terenu. Agencije

'Smrt troje djece duboko pogađa sve, uključujući naše osoblje', rekao je. 'To nije normalna stvar ... Da, u našem poslu postoje uznemirujući elementi, ali ovakvi incidenti su rijetki.'

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.