ODLAZEĆA PRVA DAMA

Oproštajna poruka Melanije Tramp: Kako sam čuvala Bijelu kuću

Tokom 2020. godine naša je zemlja pretrpjela razoran i neočekivan gubitak života zbog pandemije Covid-19, kazala je Melanija

Melanija Tramp. Printscreen

F. Mustafić

18.1.2021

Još uvijek aktuelna prva dama SAD, Melanija Tramp (Trump), za samo dva dana napustit će Bijelu kuću.

Tim povodom obratila se naciji. Istakla je nekoliko projekata koje je tokom posljednje četiri godine realizirala porodica Tramp, a kada je u pitanju obnova i održavanje Bijele kuće.

- U 2018. dovršili smo prvu cjelovitu obnovu kraljevske kupaonice od 1950-ih. Obnovili smo i predsjednički lift. Godinu poslije započeli smo višemjesečnu obnovu poda Istočne sobe. Kuglana je također prošla potpunu obnovu 2019. godine i nadam se da će ona u budućnosti biti prostor u kojem će uživati svi koji je koriste - naglasila je Melanija.

Dotakla se i pandemije koronavirusa, ali i obnovu Cvjetnog i Dječijeg vrta.

- Tokom 2020. godine naša je zemlja pretrpjela razoran i neočekivan gubitak života zbog pandemije Covid-19. Kako se ovo poglavlje bliži kraju, važno je prepoznati brojne ljude i odjele bez kojih moja uloga Prve dame ne bi bila moguća - naglasila je Melanija i zahvalila se svim uposlenicima Bijele kuće koji su joj pomatali tokom projekata koje je radila.

Bila je čast predstavljati američki narod u inostranstvu te želim naglasiti da su me inspirisali ljudi koje sam upoznavala širom svijeta, kazala je.

- Ohrabrujem roditelje da obrazuju svoju djecu u heroje koji će se žrtvovati za djecu i brinuti za druge u svojoj zajednici. Ova obećanja se tiču svih nas. Neka Amerika bude ambasador najboljeg, fokusirajte se na ono što nas ujedinjuje, uvijek birajte ljubav umjesto mržnje, mir umjesto rata i stavljajte druge na prvo mjesto umjesto sebe - poručila je Melanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.