AMERIKA

Melania Tramp se oprašta od Bijele kuće

Četiri protekle godine bile su nezaboravne - izjavila je Melania Tramp

Melania Tramp. Agencije

A. Ka.

19.1.2021

Prva dama Melania Tramp (Trump) objavila je oproštajnu videoporuku dva dana prije odlaska iz Bijele kuće, u kojoj je izjavila da su protekle četiri godine za nju bile nezaboravne i da "nasilje nikad nije rješenje". 

- Budite predani svemu što radite. No, znajte da nasilje nije nikada rješenje i neće se nikada moći opravdati - rekla je o nasilnom upadu pristaša predsjednika Donalda Trampa (Trump) 6. januara u zgradu američkog Kongresa, pri čemu je poginulo pet osoba.

U službenom govoru od šest minuta prva dama Sjedinjenih Država tek je nakratko spomenula svog supruga kada je pohvalila porodice američkih vojnika i medicinske radnike koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije koronavirusa.

- Četiri protekle godine bile su nezaboravne - izjavila je Melania Tramp, nekadašnja manekenka i dodala:

- U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Bijeloj kući, mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svjedočanstva ljubavi, domoljublja i odlučnosti - kazala je.

Donald i Melania Tramp nisu pozvali Džp Bajdena (Jo Biden) i njegovu suprugu Jill na tradicionalni obilazak Ovalnog ureda, što je običaj pri primopredaji dužnosti, te neće prisustvovati ni inauguraciji novog šefa države.

U svojoj oproštajnoj poruci Melania Trump kaže da budućnost pripada "onima koji ne gube iz vida integritet i vrijednosti naše nacije te koriste svaku priliku da pokažu poštovanje prema drugoj osobi i u svakodnevnom životu postupaju ispravno".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.