BIVŠA SEKRETARKA SAD

Hilari Klinton: Džo Bajden je pravi vođa

Klinton nije krila ni oduševljenje što je njena prijateljica Kamala Heris postala prva ženska potpredsjednica u historiji SAD

Klinton: Srce mi je ispunjeno. Getty Images

N. Aj. - H. J. I. / CNN

20.1.2021

Bivša sekretarka SAD Hilari Klinton (Hillary clinton) koja se 2016. godine kandidovala za predsjedsjednicu SAD, kazala je kako je osjetila veliko olakšanje i zahvalnost što je bila u prilici da prisustvuje inauguraciji Džoa Bajdena (Joe Biden), piše CNN.

Bajdenov karakter

- Osjetila sam veliko olakšanje i zahvalna sam što smo uspjeli proslaviti prijenos moći na miran način, što je i obilježne naše zemlje. Velikom broju Amerikanaca veoma je značilo to što su imali priliku vidjeti ceremoniju koja se održala na platformu gdje su samo prije nekoliko sedmica huligani i teroristi pokušali zaustaviti demokratiju. Zbog toga je moje srce bilo ispunjeno - kazala je Klinton.

Dodala je i da je Bajden "pravi vođa u datom trenutku" što je objasnila riječima:

- Donosi dubok osjećaj empatije koji crpi iz vlastitih životnih iskustava. Ali jasan je dio njegovog karaktera da sluša ljude i pokušava im podići moral i raspoloženje. Smatram da naša zemlja trenutno treba brižnog, saosjećajnog i empatičnog vođu. A Džo Bajden je sve to.

Sjajan partner

Klinton nije krila ni oduševljenje što je njena prijateljica Kamala Heris (Harris) postala prva ženska potpredsjednica u historiji SAD.

- Uvjerena sam da će biti sjajan partner Džou Bajdenu i da će koristiti svu svoju stručnost i iskustvo kako bi radila u ime amerčkog naroda. Mislim da nismo mogli tražiti ništa bolje - poručila je Klinton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.