RUSKI MEDIJI

Najveća tajna predsjednika Rusije: Vladimir Putin ima kćerku s bivšom čistačicom

Mediji prenose kako je riječ o jednoj od brojnih Putinovih afera započetoj devedesetih godina, dok je Svetlana još bila čistačica, a on šef ruskog FSB-a

Putin ima kćerku sa čistačicom. Agencije

Avaz.ba

21.1.2021

Ruski su mediji objavili da Putin i nekadašnja čistačica, Svetlana Krivonogikh zajedno imaju 17-godišnju kćer. Svetlana danas ima imovinu u vrijednosti od oko 11 miliona dolara.

Vladimir Putin ovih se dana našao na meti ruskih medija. Širom svijeta proširila se vijest njegovoj aferi iz devedesetih s nekadašnjom čistačicom, a danas milionerkom s kojom ima 17-godišnju kćer, prenosi Mail Online.


Putinova kćer Jelizaveta. Agencije

Mediji prenose kako je riječ o jednoj od brojnih Putinovih afera započetoj devedesetih godina, dok je Svetlana još bila čistačica, a on šef ruskog FSB-a. Afera se okkončala početkom 2000-ih, nakon što se rodila njihova kćer Jelizaveta.


Putinova kćer Jelizaveta. Agencije

Godine 2003. Svetlana je rodila kćer Jelizavetu, koja nema navedenog oca u svom rodnom listu. Zanimljivo je Jelizavetino srednje ime - Vladimirova, ime koje je u Rusiji obično izvedeno od očeva imena, što ukazuje na poveznicu s Putinom.

U proteklih nekoliko godina, Putinova kćer Jelizaveta živjela je pod drugim prezimenom te se vješto skrivala od javnosti. Sudeći po slikama koje je objavio Proekt, pokazuje nevjerojatnu sličnost s ruskim predsjednikom, a živi veoma luksuznim životom.


Putinova kćer Jelizaveta. Agencije

Smatra se da je Putin godinama bio Svetlanin tajnoviti dobrotvor, koji ju je na kraju krajeva pretvorio u milionašicu. Svetlana danas živi u kući u Sankt Peterburgu te posjeduje imanja u Sochiju i Moskvi, čija procijenjena vrijednost iznosi ukupno 11 miliona dolara. Također, smatra se da je većinska vlasnica skijališta Igora, koje je ujedno omiljeno Putinovo skijalište. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.