NAKON INAUGURACIJE

Indijski daidža Kamale Heris želi doći u SAD da joj lično čestita

Ona je dobar govornik. Nije iznenadila, spomenula je majku, što čini često, kazao je Gopalan Balačandran

N. Aj. / Fena
  • Dajdža Kamale Heris

    Dajdža Kamale Heris

    Foto: Agencije


Indijski daidža Kamale Heris (Harris) planira posjetiti Sjedinjene Države kako bi joj čestitao i to odmah nakon što primi vakcinu protiv koronavirusa, rekao je danas, nakon što je njegova sestrična postala prva žena crnačko-azijskog porijekla koja obnaša funkciju potpredsjednika SAD.

Dobar govornik

Politički uspjeh Heris, čija je majka Indijka, a otac s Jamajke, u Indiji se uveliko slavi. Njen daidža po majci, Gopalan Balačandran (Balachandran), viši je naučnik iz oblasti odbrane koji živi u Delhiju. Rekao je da mu je drago kad je čuo kako Heris spominje svoju majku u govorima.

- Ona je dobar govornik. Nije iznenadila, spomenula je majku, što čini često. Bio sam sretan zbog toga - rekao je Balačandran agenciji Reuters ANI. 

Kada bude sigurno putovati

Ovaj 79-godišnjak, koji je želio prisustvovati inauguraciji u srijedu u Vašingtonu, dodao je da bi volio s njom lično proslaviti kada bude bilo sigurno putovati.

Kamalini roditelji upoznali su se u Kaliforniji, gdje su otišli studirati 1960-ih. Indijski mediji proslavili su njen uspon na vlasti kao još jedan znak uspjeha Indijaca u inostranstvu.

Više o temi Kamala Harris

BIVŠA SEKRETARKA SAD
Hilari Klinton: Džo Bajden je pravi vođa
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na