AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajdenova strategija borbe protiv pandemije: Nosite maske slijedećih 99 dana

Pomaknut ćemo nebo i zemlju da besplatno vakcinišemo što je moguće više Amerikanaca, rekao Bajden

Fu. M.

Džo Bajden

Foto: AFP


Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) predstavio je svoju nacionalnu strategiju za suzbijanje pandemije koronavirusa.

- Pomaknut ćemo nebo i zemlju da besplatno vakcinišemo što je moguće više Amerikanaca. Ova pandemija nije od jučer, ali pobijedit ćemo je. Moj plan temelji se na nauci, a ne na politici - rekao je Bajden na početku.

Bajden je rekao da je njegova strategija stvorena kao odgovor na to što se prethodna administracija nije opredijelila za "hitnost i koordinaciju koja je bila potrebna".

- Stvari će se pogoršavati prije nego što postanu bolje. Broj preminulih vjerojatno će premašiti 500.000 sljedeći mjesec. A slučajevi će se i dalje povećavati. Neću ući u ovu zbrku preko noći i trebat će nam mjeseci da preokrenemo stvari. Ali da budem jasan - pobijedit ćemo ovu pandemiju. Pomoć je na putu - rekao je Bajden.

On je apelirao na Amerikance da nose maske narednih 99 dana.

- Nošenje maski je nažalost postalo stranačko pitanje, ali to je patriotski čin - rekao je.Dodao je kako će nošenje maski biti obavezno na svakom putovanju između američkih saveznih država, a svi putnici koji u SAD stižu iz drugih zemalja morat će u karantin po dolasku.

Više o temi Joe Biden

BAJDENOV POTEZ
Fauči: Amerika ostaje članica WHO-a
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na