VODE SE RASPRAVE

Hoće li hiljade vojnika Nacionalne garde ostati u Vašingtonu do marta

Oko 15.000 vojnika vratit će se kući "što je prije moguće", iako planiranje i proces njihovog premještanja može potrajati nekoliko dana

N. Aj. / CNN

Zabrinuti zbog potencijalnih nemira

Foto: AFP


Vode se rasprave o zadržavanju hiljada vojnika Nacionalne garde u Vašingtonu do marta zbog zabrinutosti za potencijalne nemire tokom predstojećeg suđenja za opoziv bivšem predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) i oko prvog obraćanja predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) Kongresu, rekli su zvaničnikci odbrane za CNN.

U četvrtak se gradonačelnica Vašingtona Mjurel Bauser (Muriel Bowser) pozvala na "obavještajne podatke saveznih partnera koji bi sugerirali da treba više prisustva vojnika", ali nije precizirala.

  • Oko 15.000 vojnika vratit će se kući "što je prije moguće"

    Oko 15.000 vojnika vratit će se kući "što je prije moguće"

    Foto: AFP


CNN je izvijestio u četvrtak da će većina od 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su dovedeni u Vašington kako bi pomogli osigurati grad tokom Bajdenove inauguracije nakon smrtonosne pobune na Kapitolu početkom mjeseca, biti poslana kući u roku od pet do 10 dana, navodi se u izjavi Ureda Nacionalne garde.

Oko 15.000 vojnika vratit će se kući "što je prije moguće", iako planiranje i proces njihovog premještanja može potrajati nekoliko dana.

Više o temi Nacionalna garda

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na