MOGUĆ JE I VEĆI BROJ

Nešto manje od 200 pripadnika Nacionalne garde u Vašingtonu pozitivno na koronavirus

Zvaničnim kaže kako je ipak riječ o malom broju u odnosu na 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su raspoređeni u Vašingtonu

N. Aj.

Pripadnici Nacionalne garde u Vašingtonu

Foto: AFP


Između 150 i 200 pripadnika američke Nacionalne garde koja je raspoređena u Vašingtonu kako bi osigurala mirno odvijanje predsjedničke inauguracije Džoa Bajdena (Joe Biden) pokazalo se pozitivnim na koronavirus, kazao je u petak američki zvaničnik, a prenosi Reuters.

Američke vlasti poduzele su mjere osiguranja bez presedana nakon što su u Vašingtonu 6. januara pristaše bivšeg predsjednika Donalda Trampa (Trump), osporavajući Bajdenovu pobjedu na izborima, upali u Kongres i ugrozili američku demokratiju, potaknuti izravnim pozivom samog Trampa. 

Zvaničnik, koji je želio ostati anoniman, kazao je da broj pozitivnih možda i raste, no da je ipak riječ o malom broju u odnosu na 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su raspoređeni u Vašingtonu. 

U Sjedinjenim Državama u četvrtak je drugi dan zaredom bilo više od 4.000 umrlih od koronavirusa, a ukupno je do sada umrlo više od 410.000 ljudi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na