POTVRĐENO

Legendarni voditelj Lari King preminuo u 88. godini

U novembru 2019. godine, preživio je umalo fatalni srčani udar, nakon kojeg je, kako je tada rekao, nekoliko nedelja proveo u komi

Larry King. Agencije

Piše: Avaz.ba

23.1.2021

Legendarni američki televizijski i radijski voditelj Lari King, preminuo je danas u 88. godini života, porodica je potvrdila za američke medije.

Preminuo je nakon duge i teške borbe sa bolešču srca koja mu je dijagnosticrana prije nekoliko decenija. Za života, napisao je dvije knjige o svom stanju. U novembru 2019. godine, preživio je umalo fatalni srčani udar, nakon kojeg je, kako je tada rekao, nekoliko nedelja proveo u komi.


Bio je jedno od najprepoznatljivijih TV lica u Americi, poznat po svojim visoko dignutim rukavima košulje, velikim naočalama, šarenim kravatama i tregerima.



Larry King. Agencije

Malo je poznatih osoba koje nije intervjuirao u svojoj dugogodišnjoj karijeri - među njima su bili svi američki predsjednici od 1974. godine, svjetski lideri poput Vladimira Putina i Jasera Arafata, ali i zvijezde poput Franka Sinatre, Marlona Branda i Barbre Streisand.

Na CNN-u je punih 25 godina vodio emisiju Larry King Live, a penzionisao se 2010. godine.

No ni nakon penzije nije prestao s intervjuima. Nastavio ih je objavljivati na svojoj web stranici, a 2012. godine počeo je voditi emisiju Larry King Live na Ora TV-u, digitalnoj mreži čiji je bio suosnivač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.