PANDEMIJA

Česi otvorili barove u znak protesta protiv mjera

Ugostiteljskim objektima koji posluju uprkos zabrani prijeti maksimalna kazna od 765 eura

E. T.

U prosjeku ima oko 8.000 zaraženih dnevno

Foto: Agencije


U Češkoj su danas otvoreni barovi i restorani u znak protesta zbog vladinih mjera u vezi sa za covid-19, zbog kojih su ti lokali zatvoreni od oktobra. Češka, koju je pandemija teško pogodila ovog ljeta, do sada je prijavila više od 930.000 zaraženih koronavirusom, od kojih je 15.270 umrlo. 

Maksimalna kazna od 765 eura

- Dosta nam je, mislimo da bi ministri trebalo da razmisle o svojoj ostavci”, rekao je osnivač pokreta koji je organizovao ovu akciju, a kojoj bi trebalo da se pridruže i stotine restorana.

U subotu, za vrijeme ručka, bar “Mali Janek” bio je napola ispunjen redovnim gostima koji su pijuckali pivo i porodicama koje su uživale u svinjskim rebrima i pohovanim šniclama, dok su konobari radili punom parom.

Ugostiteljskim objektima koji posluju uprkos zabrani prijeti maksimalna kazna od 765 eura, rekao je portparol gradske uprave Praga, Vit Hofman.

U prosjeku ima oko 8.000 zaraženih dnevno

Restorani, barovi, bioskopi, pozorišta, zoološki vrtovi, sportske hale i većina prodavnica zatvoreni su u Češkoj od oktobra 2020. godine, U toj zemlji, članici EU koja ima 10,7 miliona stanovnika, vlada je na kratko ublažila ograničenja prije Božića.

Češka, koju je pandemija teško pogodila od ovog ljeta, do sada je prijavila više od 930.000 zaraženih koronavirusom, od kojih je 15.270 umrlo. 

U prosjeku ima oko 8.000 zaraženih dnevno.

Više o temi Češka

INTERVENIRALO OSIGURANJE
Potukli se zastupnici u češkom parlamentu

Više o:

Češka Koronavirus
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na