ZBOG MJERA PROTIV KORONE

Novi nemiri u Amsterdamu i Ajndhovenu: Sukob policije i demonstranata

Nema podataka o eventualnim povredama

N. Aj. / Srna

Nizozemska policija sukobila se danas u Amsterdamu i u Ajndhovenu sa demonstrantima

Foto: Agencije


Nizozemska policija sukobila se danas u Amsterdamu i u Ajndhovenu sa demonstrantima koji su protestirali zbog blokade uvedene radi suzbijanja širenja koronavirusa.

U Amsterdamu policija je upotrijebila vodeni top da bi rastjerala demonstrante okupljene na trgu Muzeja.

Policija u Ajndhovenu, također je upotrijebila vodeni top i suzavac protiv više stotina demonstranata među kojima su bile pristalice antiimigrantske organizacije "PEGIDA". 

Uhapšeno najmanje 30 osoba

Policija Ajndhovena saopćila je da je uhapšeno najmanje 30 osoba i da je objavljeno upozorenje da se izbjegava odlazak u centar grada.

Nema podataka o eventualnim povredama.

Nizozemska se drugi dan zaredom sukobljava sa demonstrantima u Amsterdamu.

Nemiri su jučer bili u ribarskom selu Urk zbog policijskog sata koji je holandska vlast uvela radi suzbijanja širenja opasnije varijante koronavirusa.

Novčana kazna

Nizozemska policija saopćila je nešto ranije da je jučer uhapšeno 25 osoba i da je uručeno 3.600 novčanih kazni zbog kršenja policijskog sata koji je sinoć stupio na snagu zbog suzbijanja širenja koronavirusa.

Od policijskog sata koji će biti na snazi do 9. februara izuzeti su hitni medicinski slučajevi, odlasci na posao i šetnja psa. Izgrednici se suočavaju sa novčanom kaznom od 95 eura.

Više o temi Amsterdam

PRIJELAZNI ROK
Ajaks kupio najskuplje pojačanje u historiji
NA VRH

Podijeli članak na