RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA

U Bugarskoj zaplijenjen krivotvoreni pasoš glumca Silvestera Stalonea

Korištena kao uzorak kako bi se klijentima pokazao visok kvalitet njihovih proizvoda

Lažni pasoš s likom glumca. Tužilaštvo Bugarske

A. Ka.

30.1.2021

Bugarska policija razbila je grupu koja se bavila krivotvorenjem dokumenata i novčanica, a među zaplijenjenom robom našao se i krivotvoreni pasoš američkog glumca Silvestera Stalonea (Sylvester Stallone).

Tužitelji su u petak optužili četvoricu Bugara za pripadnost grupi za izradu i distribuciju lažnih bugarskih dokumenata i krivotvorenih novčanica. Radi se o američkim dolarima i eurima.

Njih četvero je uhapšeno nakon što su pronađene mašine za štampanje i oprema za proizvodnju krivotvorenih novčanica i dokumenata, nakon pretresa na 30 lokacija širom Bugarske u zajedničkoj operaciji s Europolom i američkom tajnom službom.


Tokom pretresa u stanu u Plovdivu, policija je oduzela velike količine visokokvalitetnih lažnih novčanica u eurima i dolarima, kao i lažne bugarske lične karte i vozačke dozvole.

- Policajci su također zaplijenili bugarski pasoš sa fotografijom poznatog američkog glumca, koja je korištena kao uzorak kako bi se klijentima pokazao visok kvalitet njihovih proizvoda - rekli su tužitelji u izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.