NEVRIJEME

Snažna snježna oluja pogodila SAD

Prema podacima meteoroloških službi, oluja je prošle sedmice pogodila Kaliforniju sa jakim snijegom i kišom nakon čega se kreće ka srednjem zapadu

A. Č. / Srna

Očekuje se 45 do 60 centimetara snijega

Foto: Agencije


Snažna snježna oluja kreće se prema sjeveroistoku SAD, uključujući grad Njujork nakon što je snijegom prekrila američku prijestonicu Vašington.

Nacionalna Meteorološka služba objavila je upozorenja na oluju od država Virdžinije do Mejna gdje živi više desetina miliona ljudi i najavljuju da će debljina pokrivača biti od 45 do 60 centimetara na jugu država Njujork, sjeveroistoka Njudžerzija i dijelovima na jugozapadu Konektikata. 

Guverner Fil Marfi objavio je vanrednu situaciju pred dolazak oluje, čime je omogućeno vlastima da zatvore putne pravce, vrše evakuaciju i koriste opremu neophodnu za zaštitu javnosti.

U toj državi suspendovani su svi oblici javnog prevoza. U Filadelfiji je, također objavljeno upozorenje na snijeg, zatvorene su državne zgrade i mještanima je naređeno da vozila sklone sa puteva kako bi čistači mogli neometano da rade. 

Prema podacima meteoroloških službi, oluja je prošle sedmice pogodila Kaliforniju sa jakim snijegom i kišom nakon čega se kreće ka srednjem zapadu.

Oluja će se tokom sedmice zadržati u regionu praćena mješavinom leda, poledice i ledenom kišom.

Više o temi SAD

BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK
Tramp angažirao novi pravni tim
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na