NJEMAČKA

Traktori u centru Berlina: Farmeri protestuju zbog usvajanja novih propisa

Farmeri su poslali pismo federalnom ministru za zaštitu čovjekove okoline Svenji Šulce, koja stoji iza predloženog zakona o zaštiti insekata, čije se usvajanje očekuje naredne sedmice u njemačkom parlamentu

A. Ka. / Srna

Traktori u Berlinu

Foto: Agencije


Grupa njemačkih farmera prošla je danas traktorima kroz centar Berlina protestujući zbog usvajanja novih propisa, za koje kažu da će mnogima u ime ekologije ukinuti egzistenciju.

Desetine traktora prošlo je ulicama Berlina, a na vozilima su bili ispisani slogani "Poljoprivredi je potrebna budućnost", "Kada ispravno postane pogrešno otpor postaje dužnost", "Šulc hoće da nas se riješi" i "Nema poljoprivrednika, nema hrane, nema budućnosti".

Farmeri su poslali pismo federalnom ministru za zaštitu čovjekove okoline Svenji Šulce, koja stoji iza predloženog zakona o zaštiti insekata, čije se usvajanje očekuje naredne sedmice u njemačkom parlamentu.

Farmeri tvrde da je taj zakon previše restriktivan i mnogima će de fakto zabraniti upotrebu insekticida, što će im upropastiti posao.

Farmeri vjeruju da je glavna motivacija zakona ideologija, a ne nauka.

"Mi promovišemo biodiverzitet, ali ne neodrživa ministarstva", navodi se na sajtu Zemlja stvara konekciju /Land Creates Connection/, što je grupa koja okuplja poljoprivrednike, prenosi "Raša tudej". 

Više o temi Berlin

NAJDUŽI HOTEL NA SVIJETU
Napušteno Hitlerovo odmaralište nova turistička atrakcija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na