SENAT SAD

Tužilac Lu: Tramp je ostao bez nenasilnih opcija za održavanje vlasti

Svim prisutnima je pokazao nekoliko objava na Twitteru u kojima bivši predsjednik poziva na nasilje

Lu: Tramp je napadao sve nas. CNN

Piše: H. J. I.

10.2.2021

Demokrata i jedan od tužilaca Ted Lu (Lieu), u toku svog izlaganja pred Senatom je izjavio da je bivši predsjednik Donald Tramp „ostao bez nenasilnih opcija za održavanje vlasti“.

-Nakon što su njegovi napori i naravno prijetnje dužnosnicima propali, okrenuo se privatnom i javnom napadu na članove vlastite stranke u Domu i Senatu. Javno je prozivao senatore, imenujući ih na društvenim mrežama- izjavio je Lu, pozivajući se na Trampovu objavu na Twitteru od 18. decembra u kojoj je lažno tvrdio da je pobijedio na izborima te je pozvao sve republikanske senatore da se „bore za to“.

Lu je takođe svim prisutnima u Senatu pokazao i Trampovu objavu od 24. decembra u kojoj je prozvao sve senatore, uključujući i tadašnjeg vođu većine u Senatu Miča Mekonela (Mitch McConnell), govoreći mu da „nikada neće zaboraviti“ ako oni „budu samo sjedili i gledali njega kako se sam bori“.

-Predsjednik Tramp vam je govorio da ćete mu biti dužni ako mu ne pomognete u borbi za preokretanje izbornih rezultata, da to nikada neće zaboraviti i da će biti posljedica. Predsjednik nije napadao samo jednu ili dvije osobe, ili demokrate poput mene. Napadao je sve vas – i demokratske i republikanske senatore. Napadao je sve nas, baš kao što su huligani radili po njegovom nalogu- zaključio je Lu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.