TREĆI DAN SUĐENJA

Demokrate i danas iznose svoj slučaj pred Senatom za opoziv Donalda Trampa

Drugi dan obilježila je detaljna dokumentacija o događajima koji su doveli do napada na Kapitol Hil 6 . januara

H. J. I.

Ovo je drugo suđenje za opoziv sada već bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu

Foto: Arhiva


Počeo je treći dan suđenja za opoziv bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu. I danas, tužitelji će pred Senatom iznositi svoj slučaj.

Drugi dan suđenja obilježila je detaljna dokumentacija o događajima koji su doveli do napada na Kapitol Hil 6 . januara. 

Podsjećamo, tužioci su prikazali do sada neviđenje, uznemirujuće snimke na kojem se mogla vidjeti evakuacija bivšeg potpredsjednika SAD Majka Pensa (Mike Pence) i upad u ured predsjednice Zastupničkog doma Nensi (Nancy) Pelosi.

 -Tokom napada na Kapitol, huligani su navodno koordinirali cijeli događaj putem interneta a razgovarali su i o tome kako mogu uhvatiti predsjednika. Novinari u Kapitolu izvijestili su o tome kako su čuli huligane kako traže Pensa da bi ga ubili- izjavila je jučer Stejsi Plasket (Stacey Plaskett), jedna od tužiteljica ispred Demokratske partije.

Ovo je drugo suđenje za opoziv sada već bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu. U neredima 6. januara u Kapitol Hilu poginulo je šest osoba, a Trampu se sudi zbog podsticanja na pobunu.

Više o temi Donald Trump

NIŠTA OD GRADNJE ZIDA
Bajden ukinuo vanredno stanje na granici s Meksikom
SUĐENJE ZA OPOZIV
Novi uznemirujući snimci napada na Kapitol Hil
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na