AMERIČKA ADMINISTRACIJA

Zamjenik portparola Bijele kuće podnio ostavku zbog prijetnji novinarki

Novinarka portala "Politico" Tara Palmeri istraživala je njegovu vezu s reporterkom drugog lista, zbog čega joj je zaprijetio da će je "uništiti"

TJ Duklo: U vezi s reporterkom. Agencije

L. S.

14.2.2021


Zamjenik portparola Bijele kuće za medije T. J. Duklo (Ducklo) podnio je danas ostavku nakon suspenzije zbog seksizma i prijetnji novinarki koja je radila priču o njegovoj vezi sa drugom novinarkom koja izvještava iz Bijele kuće.


Novinarkaportala "Politico" Tara Palmeri istraživala je vezu tog službenika s reporterkom drugog lista, zbog čega joj je zaprijetio da će je "uništiti".


U saopćenju nakon ostavke, Duklo je naveo da je "tužan zbog toga što je osramotio i razočarao kolege iz Bijele kuće i predsjednika Bajdena".



Bijela kuća. Arhiv

Sekretarka Bijele kuće za medije Jen Psaki je izjavila da je odluka donesena uz podršku šefa kabineta Bijele kuće Rona Klajna (Klein).

- Svakodnevno nastojimo ispuniti standarde koje je postavio predsjednik postupajući prema drugima sa dostojanstveno i s poštovanjem - rekla je Psaki.

Prije nego što je "Politico" objavio priču o zaposlenom u Bijeloj kući i novinarki koja odatle izvještava, par je za magazin "People" javno priznao da su u vezi.

To je prvi odlazak iz nove američke administracije, manje od mjesec dana od stupanja na dužnost predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden). Na dan inauguracije Bajden je poručio da će "ako neko radi za njega, a ne poštuje svoje kolege, biti momentalno otpušten".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.