SMRTONOSNA OLUJA U TEKSASU

Gradonačelnik Kolorado Sitija podnio ostavku: Pobrinite se sami, grad vam ništa ne duguje

Mnogi ostali bez struje zbog velike potražnje

Smrtonosna oluja u Teksasu. Agencije

N. Aj.

18.2.2021

Gradonačelnik iz Teksasa dao je ostavku nakon što je na društvenim mrežama objavio kako će tokom smrtonosne oluje koja je zahvatila to područje "preživjeti samo najjači, dok će slabi propasti".

Tim Bojd (Boyd), gradonačelnik Kolorado Sitija, napisao je u utorak na Facebooku kako mu je dosta onih koji "plaču i traže pomoć".

- Potoni ili plivaj, to je tvoj izbor. Grad i država... ili bilo koja druga državna služba vam ništa ne duguju - napisao je Bojd.

- Preživjet će samo najjači, a slabi će propasti. Bog nam je dao načina da se snađemo u ovakvim vremenima. To što neki vjeruju da će samo mali broj ljudi raditi, a da će ostali tražiti pomoć, to je rezultat socijalističke vlade. Da, žao mi je što su neki ostali bez vode i struje! Ali bit ću proklet ako ću pomoći nekome ko si može sam pomoći - dodao je ljuto gradonačelnik.

Snježna oluja u Teksasu. Agencije

Bojd je kasnije istog dana na društvenim mrežama objavio kako je podnio ostavku. Ispričao se "zbog formulacija i nekih korištenih izraza".

- Nikada ne bih naudio starijim osobama ili nekome kome uistinu treba pomoć, ne bih im rekao da se sami snalaze. Samo sam htio reći da ne treba pomagati onima koji su sposobni pobrinuti se za sebe, ali su lijeni išta napraviti - napisao je.

Bivši gradonačelnik je dodao kako je njegova supruga dobila otkaz na poslu zbog njegove objave i da su primili "poruke mržnje".

Kako piše BBC, u Kolorado Sitiju živi oko 4.000 stanovnika, a mnogi u Teksasu su ostali bez struje zbog velike potražnje tokom oluje.

U Hjustonu su žena i dijete umrli od trovanja ugljen monoksidom dok su se pokušavali zagrijati u automobilu, dok su četiri osobe umrle u požaru kuće u Šugar Lendu. Sveukupno je u Teksasu tokom ove oluje stradalo najmanje 10 ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.