REZULTATI ANKETE

Gotovo polovina republikanaca pristala bi podržati stranku koju bi osnovao Tramp

Anketa pokazala kako bivši američki predsjednik i dalje ima jak utjecan u Republikanskoj stranci

Tramp:. AGENCIJE

A. V. / USA Today

22.2.2021

Anketa koju je proveo Univerzitet Safolk u SAD-u pokazala je da bi 46 posto ispitanika podržalo stranku Donalda Trampa (Trump) na izborima umjesto dosadašnjih republikanskih kandidata.

Anketa je još jednom pokazala kako bivši američki predsjednik Donald Tramp i dalje ima jak utjecaj u Republikanskoj stranci te da republikanski zvaničnici, ali i glasači i dalje vjeruju bivšem predsjedniku.

- Osjećamo kao da se republikanci ne bore dovoljno za nas. S druge strane, svi vidimo kako se Donald Tramp zalaže za sve nas svakog dana - rekao je Brendon Kejdl (Brandon Keidl) iz Milvokija, jedan od učesnika ankete, prenosi USA Today.

Osim činjenice da bi 46 posto republikanaca pristalo podržati stranku koju bi osnovao Tramp, 89 posto anketiranih trenutno smatra kako SAD na čelu s Džoom Bajdenom (Joe Biden) idu u pogrešnom smjeru.

Većina njih, više od 73 posto, također smatra kako Bajden nije legitimni predsjednik SAD-a, a 83 posto ispitanih smatra kako protiv Donalda Trampa uopće nije trebao biti pokrenut postupak opoziva u Senatu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.