SPAŠAVA IMIDŽ VLADE

Potpredsjednik Zimbabvea podnio ostavku zbog seks skandala

Lokalni portal "ZimLive" je tokom protekle dvije sedmice pisao da je Mohadi održavao neprilične seksualne odnose sa udatim ženama

A. Č. / Reuters

Potpredsjednik Zimbabvea Kembo Mohadi

Foto: Agencije


Potpredsjednik Zimbabvea Kembo Mohadi podnio je danas ostavku zbog seks skandala o kojem su pisali lokalni mediji. Mohadi je izjavio da je podnio ostavku kako bi spasio imidž vlade.

Mohadi je na položaju potpredsjednika države u kabinetu predsjednika Emersona Mnangagve od 2018. godine bez svoje političke baze i nikada nije važio za mogućeg pretendenta na funkciju predsjednika, prenosi Reuters.

Mohadi je učinio nešto što rijetko kada čine zvaničnici u Zimbabveu kada je izjavio da je donio odluku da se povuče ali "ne kao kukavica, već kao neko ko izražava veliko poštovanje prema predsjedniku", dodaje britanska agencija.

Lokalni portal "ZimLive" je tokom protekle dvije sedmice pisao da je Mohadi održavao neprilične seksualne odnose sa udatim ženama, među kojima je bila i jedna od njegovih saradnica, ali on negira optužbe, tvrdi da su one dio političke zavjere protiv njega i najavljuje pravni postupak.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na