CRNA GORA

Abazović pohvalio akciju u kojoj su uhapšeni pripadnici MUP-a

Pola Crne Gore ne spava, jer je ruka pravde počela da djeluje, rekao Abazović

Fu. M.

Dritan Abazović

Foto: Arhiv


Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pohvalio je akciju u kojoj su uhapšeni službenici MUP-a.

-  Ne želimo nikakav uticaj na slobodno djelovanje tužilaštva ni policije. Ova akcija je dokaz da svi možemo da radimo. Pola Crne Gore ne spava, jer je ruka pravde počela da djeluje! Današnja akcija je dokaz da institucije sistema mogu da rade profesionalno, sinhronizovano i efikasno. U ovom trenutku najveći patriotizam je da zaštitimo državnu kasu - napisao je Abazović na svom Twitter nalogu.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Nikola Boričić rekao je da im je 3. februara ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović dostavio međuresorski izvještaj komisije i da je istog dana naložio da se formira predmet.

Objasnio je da su se sa Specijalnim državnim i Višim tužilaštvom dogovorili da je taj predmet u stvarnoj nadležnosti ODT-a.

Kazali su i da je to rezultiralo podnošenjem krivične prijave protiv više osoba.

Načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala Dalibor Medojević rekao je da su, na osnovu operativnih informacija, formirali predmet “Granica”, tokom kojeg su došli do dokaza da je više osoba počinilo krivično djelo iz njihove nadležnosti, a da je to rezultiralo privođenjem šest osoba.

Više o temi Dritan Abazović

CRNA GORA
Smijenjen cijeli policijski vrh
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na