SRBIJA

Vučić: Večeras odluka o prikazivanju snimaka zločina, o tome će razgovarati Tužilaštvo i MUP

Imat ćemo ozbiljnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbijednost gdje mora da se razgovara i o vakcinaciji i borbi protiv korone

Aleksandar Vučić. Instagram

Fu. M.

6.3.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini biti donijeta večeras, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odgovarujući na pitanja novinara u Palati Srbija o tome da li će večeras biti prikazani snimci da će odluka biti donijeta večeras, prenosi RTS.

- Donijet ćemo večeras odluke. Danas će razgovarati i Tužilaštvo za organizovani kriminal, oni znaju šta je dozvoljeno, a šta nije. Sigurno je da zbog želje dijela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali vjerujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zvijerima imali posla - kazao je Vučić.

Iznude i razbojništva

Roditelje, navodi, razumije, a što se tiče "političara i pojedinih tajkunskih medija oni to rade da bi se omalovažila borba protiv onih za koje govore pa i nisu to baš neki opasni ljudi, a dok ne vidite sliku ne možete ni da zaključite koliko je opasno i sve se svodi na rekla-kazala".

- Imat ćemo ozbiljnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbijednost gdje mora da se razgovara i o vakcinaciji i borbi protiv korone, nove prilike na Kosovu, nove prilike u regionu i Evropi i svijetu, imajući u vidu i novu američku administraciju, imali smo i posjetu ministra vanjskih poslova Njemačkoj, i borba protiv organizovanog kriminala - naglasio je Vučić.

Bit će, dodaje, mnogo ljudi pozvano posebnom pozivnicom da prisustvuje.

- Ne vjerujem da ćemo to završiti tako kratko, najmanje dva, možda tri sata da traje, jer mnogo važnih zaključaka moramo večeras da izvučemo. Najvažnije za naše ljude je da im obezbijedimo sigurnost ovdje, da sprječavamo od iznuda, razbojništava, reketirianja, do toga da se više nikada ne ponove monstruozni zločini koji su činjeni - izjavio je Vučić.

Monstruozna krivična djela

Danas, naglašava, ima nekih "mlađih ekipa koje najavljuju da su spremne da naslijede ove za koje je izvjesno da pod pritiskom dokaza izvjesno da nije lako da budu oslobođeni poslije tako monstruoznih krivičnih dijela".

- Sasijet ćemo krila onima koji misle da je došlo vrijeme za njih koji misle da mogu da zauzimaju tržište i pozicije tako što misle da mogu da se ponašaju isto ili slično kao oni koji su to do juče radili. Bit će zanimljivi dani i nedjelje pred nama - istakao je Vučić, prenosi RTS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.