BRITANIJA

Nekoliko sati prije intervjua Megan i Hari emitirano obraćanje kraljice javnosti

Kraljevska porodica priprema se za ono što će Hari i Megan reći u svom dvosatnom razgovoru s Oprom Vinfri

Kraljica Elizabeta. AFP

Fu. M.

7.3.2021

Samo nekoliko sati prije velikog intervjua Megan Merkl (Meghan Markle) i princa Harija (Harry), na BBC-ju emitirano je obraćanje kraljice Elizabete javnosti povodom Dana Komonvelta.

Fokusirajući se na globalni utjecaj pandemije koronavirusa, kraljica je govorila o korištenju tehnologije koja "nadilazi granice ili podjele" i o tome kako je došlo do "dubljeg razumijevanja potrebe za povezivanjem s drugima" tokom covid-krize.

- Vremena kušnje koja su osjetili mnogi doveli su do dubljeg uvažavanja međusobne podrške i duhovne opskrbe u kojoj uživamo povezani s drugima - rekla je.

Spomenula je i "nesebičnu predanost dužnosti", misleći na sve one koji su se našli na prvoj crti borbe protiv koronavirusa.

Kraljica je nosila isti broš koji je nosila i na medenom mjesecu te je tako odala počast princu Filipu (Philip) koji se nalazi u bolnici nakon operacije srca.

Kraljevska porodica priprema se za ono što će Hari i Megan reći u svom dvosatnom razgovoru s Oprom Vinfri (Winfrey). Kraljica nije mogla vidjeti intervju ranije pa će detalje doznati kad i ostatak svijeta.

CBS će intervju emitirati u nedjelju u 20 sati po lokalnom vremenu, što znači da će ga Britanci, pa tako i kraljica, pratiti oko jedan sat ujutro.

Izvori iz palače su otkrili da će kraljevska porodica u ponedjeljak, nakon što CBS emitira intervju o kojem već danima bruji svijet, odlučiti hoće li komentirati neke navode iz intervjua. Dotad planiraju "ne osuđivati unaprijed".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.