ČESTITALA 8. MART

Glumica Milena Radulović: Kad se mi, sestre, ujedinimo, nema jače sile

Glumica koja se nedavno našla u centru pažnje javnosti zbog hrabrosti s kojom je istupila i optužila za silovanje bivšeg učitelja glume

Milena Radulović. Agencije

Fu. M.

8.3.2021

Glumica koja se nedavno našla u centru pažnje javnosti zbog hrabrosti s kojom je istupila i optužila za silovanje bivšeg učitelja glume Miroslava Aleksića osjetila je na svojoj koži koliko znači podrška i jedinstvo žena.

Glumica Milena Radulović uputila je ženama čestitku povodom Osmog marta na društvenoj mreži Instagram, a počela je citatom Roze Luksemburg.

- Revolucija će se već sutra „sa zveketom ponovo uspraviti“ i na vaš užas zatrubiti: bijah, jesam, biću! - napisala je na početku.

Milena je podijelila sluiku na kojoj se vidi transparent s natpisom „Žene, ujedinite se“ na engleskom jeziku i napisala u opisu:

- U društvu u kom žena prva ustane protiv žene, ko što se u našem nerijetko događa, neće biti napretka i sigurnosti, koja je svakoj ženi preko potrebna da slobodno cvjeta, stvara, rađa. Samo u društvu u kome znamo da možemo da računamo jedna na drugu, u svoj svojoj istrajnosti, ljepoti i snazi, ostvarićemo u potpunosti svoje potencijale, i “roditi” svijet u kom će naše kćerke biti jedna drugoj sestra.

Ona iskoristila ovu priliku da se još jednom zahvali na podršci koju je dobila nakon što je smogla snage da prijavi Miroslava Aleksića.

- Sama sam osjetila, nedavno, da kad se, mi, sestre, ujedinimo, nema jače sile. Nova ženska revolucija međusobne ljubavi i podrške ne smije stati. Volim vas, žene! Hvala vam! — napisala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.