HITNI SASTANAK

Kraljevska porodica se boji da će Heri i Megan otkriti ko je pitao koliko će Arčijeva koža biti „tamna“ ako poreknu tvrdnje o rasizmu

Posljednja dva dana, kraljica Elizabeta II razmišlja kako odgovoriti na štetne tvrdnje

Nakon intervjua, kraljica Elizabeta II sazvala je hitni sastanak na kojem su prisustvovali svi stariji članovi kraljevske porodice. Jutarnji list

Piše: H. J. I.

9.3.2021

Nakon intervjua vojvode i vojvotkinje od Suseksa (Sussex) sa Oprom Vinfri (Oprah Winfrey), kraljica Elizabeta II sazvala je hitni sastanak na kojem su prisustvovali svi stariji članovi kraljevske porodice.

Bakingemska (Buchingham) palata strahuje da će Suseksovi „otkriti imena“ ako poreknu da je kraljevska porodica institucionalno rasistička, nakon što je član „Firme“ optužen da je pitao Herija koliko će Arčijeva koža biti „tamna“.

Posljednja dva dana, kraljica Elizabeta II razmišlja kako odgovoriti na štetne tvrdnje Herija i Megan izrečene u intervjuu, piše Dejli Mejl.

Stariji izvor iz palate tvrdi da je za kašnjenje odgovora jednim dijelom kriv i nedostatak „povjerenja“ između Vindsora (Windsor) i Suseksa, kao i potreba da se u potpunosti ispitaju sve činjenice prije nego što se javno progovori o optužbama za rasizam i da Megan nije imala podršku kada se osjećala depresivno i suicidalno.

Tvrdnja vojvotkinje od Suseksa da je jedan član „Firme“ pitao Herija koliko će Arčijeva koža biti „tamna“, te da jednogodišnjak nije dobio titulu princa jer je mješovite rase a ne zbog protokola, najviše su štetne za kraljevsku porodicu.

-Negiranje bi moglo dovesti do toga da Suseksi prekrše zavjet i otkriju javnosti ime člana kraljevske porodice koji je razgovarao sa Herijem o boji kože njihovog sina. Postoji očigledan nedostatak povjerenja – izjavio je jedan od izvora.

Danas se u javnosti prvi put nakon intervjua pojavio princ Čarls (Charles). On je posjetio londonsku crkvu Isusova kuća, koja je trenutno prenamijenjena u jedan od centara za cijepljenje protiv koronavirusa.

Na pitanja novinara vezana za intervju, princ Čarles se samo nasmiješio i nije dao nikakve odgovore. Kako piše Dejli Mejl, Čarls je bio raspoložen, razgovarao je sa pacijentima i medicinskim osobljem, te ga je zanimalo kako teče cijeli proces. Dok je opisivala svoj posao dijeleći cjepiva, jednoj medicinskoj sestri je rekao da može samo zamisliti koliko je to iscrpljujuće.

Navodno, princ Čarls je veoma zabrinut zbog tvrdnji o rasizmu.

-To se protivi svemu u šta princ od Velsa vjeruje. On smatra da je različitost snaga našeg društva- tvrdi jedan od izvora.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.