VELIKA BRITANIJA

Otkriveno kako je Palača reagirala na Vilijamov komentar o intervjuu Megan i Herija

Izvori iz Palače za "Mirror" su potvrdili da su ostali članovi kraljevske porodice bili zadovoljni Vilijamovim nastupom

Princ Vilijam: Jučer se obratio javnosti nakon intervjua. Agencije

L. K. P.

12.3.2021


Kraljica Elizabeta (Elizabeth) i princ Čarls (Charles) podržali su princa Vilijama (William) nakon što je pred novinarima rekao da "kraljevska porodica stvarno nije rasistička", pišu britanski mediji.

Izvori iz Palače za "Mirror" su potvrdili da su ostali članovi kraljevske porodice bili zadovoljni Vilijamovim nastupom.

-Smatraju da se dobro snašao s obzirom na emocije i veličinu svega toga - rekao je izvor te naglasio da su i Bakingemska palača i Clarence House, službeni domovi kraljice i princa od Velsa, podržali Vilijamovu solo intervenciju u četvrtak.

Isto tako, izvori tvrde da je stariji brat spreman stajati rame uz rame s Herijem (Harry) na otkrivanju kipa njihove pokojne majke 1. jula ove godine u palači Kensington. To bi ujedno mogao biti i prvi put da braća budu viđena zajedno u javnosti od intervjua.


-Napetosti nesumnjivo rastu, ali oboje shvaćaju da je važno sve razlike ostaviti po strani za ceremoniju. Definitivno postoji osjećaj da su obje strane spremne okupiti se i ujediniti za takvu posebnu prigodu - dodali su izvori za britanski list.

Vilijam je jučer postao prvi član kraljevske porodice koji je lično i pred kamerama progovorio o optužbama koje su Megan i Heri iznijeli u intervjuu s Oprom Vinfri (Oprom Winfrey), a potvrdio je i da još uvijek nije razgovarao s bratom, što je dalo naslutiti da i dalje nisu u najboljim odnosima.

Princ je govorio dok je sa suprugom Kejt (Kate) posjećivao školu u istočnom Londonu gdje je podržao službu posvećenu mentalnom zdravlju mladih.

Iako su njihovi saradnici na početku insistirali da par neće odgovarati na pitanja u vezi s intervjuom jer u školskom okruženju "ne bi bio prikladan", Vilijam se na inzistiranje novinara ipak kratko osvrnuo na bratov intervju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.